Over ons

Over ons

Je goed in je vel voelen. Zelfzeker en gelukkig in het leven staan. Dat willen we toch allemaal voor onze kinderen. 

herken je dit als ouder?

Pestgedrag?

Woede-aanvallen?

Nooit zin in school of huiswerk?

Constant ruzie met broer of zus?

Geen respect voor de ouders of leerkrachten?

Weinig assertief zijn?

Blokkeren  of angstig zijn bij nieuwe situaties of uitdagingen?

 Uren alleen op de kamer zitten?

Vaak last van buikpijn of hoofdpijn?

Kinderen en jongeren communiceren op hun eigen manier. Die taal wordt vaak niet helemaal goed begrepen door ouders en leerkrachten.

Wat is hippotherapie precies?

Hippotherapie of begeleiding met paarden helpt je kind om zichzelf en zijn omgeving beter te leren begrijpen. Paarden hebben een rustgevende invloed op zowel kinderen als volwassenen. Ze werken als een soort spiegel: paarden laten je zien wat er in je omgaat en met welke blokkades je nog worstelt. Ze oordelen niet en koesteren geen wrok. Dat maakt hen de ideale leermeesters om onzelf beter te leren kennen en om met onze persoonlijke werkpunten aan de slag te gaan.

Wat doet een hippotherpeut eigenlijk?

De hippotherapeut 'vertaalt' de signalen die de paarden geven naar een voor mensen verstaanbare taal. Samen met de paarden gaat hij/zij aan de slag om je zelfvertrouwen een boost te geven, je rust te brengen zorgt ervoor dat je weer controle over je leven krijgt.

Dit alles gebeurt natuurlijk niet in een muf en saai kantoortje met lege witte muren. Hippotherapeuten hebben ook geen witte jas aan, maar lopen rond in modderlaarzen en een stoere paardenjas en cowboyhoed. De sessies gaan door in de gezonde buitenlucht  en dit draagt bij tot het rustgevende gevoel dat hippotherapie geeft.

Voor wie is hippotherapie?


Als je je als ouder of jongere herkent in een van de bovenstaande uitspraken dan is hippotherapie iets voor jou!Hippotherapie heeft een positief effect op je zelfbeeld en werkt erg rustgevend.

Volwassenen en kinderen die zichzelf beter willen leren kennen, die komaf willen maken met angst en stress die hen belemmert in hun dagelijks leven zullen deze vorm van natuurlijke therapie zeker weten te waarderen.

Personen met autisme, hoogsensitieve mensen en ouders die iets willen doen aan de gedragsproblemen van hun kind, kunnen op de Kleine Kruishoeve terecht.

Ook voor mensen die een medicamenteuze therapie tegen depressie volgen of die in behandeling zijn bij een psychiater of psycholoog, kan hippotherapie een waardevolle aanvulling betekenen.

Kinderen vanaf 5 j kunnen perfect de therapie volgen.


Enkele veel gestelde vragen over hippotherapie.

1)Moet je kunnen paardrijden om hippotherapie te volgen?

Nee hoor, je hoeft geen rij-ervaring te hebben.


2)Ik ben bang van paarden. Kan ik dan bij jullie terecht?

Ja natuurlijk, we werken ook met hele, lieve pony's met hoog knuffelgehalte. Er wordt geen druk opgelegd en we forceren niets. Alles komt goed!

3)Moet ik een speciale verzekering afsluiten, want paarden zijn toch gevaarlijk?

Neen, je bent volledig verzekerd als je bij ons met de paarden komt werken. Als je op een verantwoorde en respectvolle manier met paarden en pony's omgaat, zijn ze absoluut niet gevaarlijk. Onze paarden worden elke dag bijgeschoold om hun job te kunnen uitvoeren. Kom en overtuig je zelf maar!


De mooie natuurlijke omgeving van de Kleine Kruishoeve brengt je tot rust en nodigt uit om even stil te staan bij je drukke leven.

Uiteraard worden alle sessies met het grootste respect naar de cliƫnt toe en in alle discretie uitgevoerd.

Back to Basic!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x