Over ons

  • Je goed in je vel voelen. Zelfzeker en gelukkig in het leven staan. Dat willen we toch allemaal voor onszelf en voor onze kinderen. 

herken je dit als ouder/werknemer?

  • Pestgedrag? Gepest worden op het werk of op school? Genegeerd worden?
  • Woede-aanvallen?
  • Nooit zin in school of huiswerk? Vaak met tegenzin/angst naar het werk vertrekken?
  • Constant ruzie met broer of zus? Met collega's of de werkgever?
  • Je onbegrepen voelen op school of op je werk?
  • Weinig assertief zijn? Zelden het woord durven nemen in vergaderingen?
  • Blokkeren of angstig zijn bij nieuwe situaties of uitdagingen? Confrontaties vermijden en uitstelgedrag?
  • Uren alleen op de kamer zitten? Jezelf afzonderen?
  • Vaak last van buikpijn of hoofdpijn?


Volwassenen en kinderen met 'iets speciaals' communiceren vaak anders met hun omgeving dan wat als de algemene norm geldt. Hierdoor voelen mensen met ADHD, autisme, hoogsensitieve en hoogbegaafden zich vaak misbegrepen in onze maatschappij. Ze spreken een 'andere taal ' die de collega's, leerkrachten en ouders niet helemaal lijken te begrijpen. Dit leidt vaak tot frustraties met de bovenstaande symptomen als gevolg.Het is dan ook niet te verwonderen dat juist deze 'speciale mensen' dikwijls kampen met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Zeker bij kinderen en jongeren kan dit een grote impact hebben op hun latere leven.Hippotherapie biedt enorme mogelijkheden om hier iets aan te doen. 'Speciale mensen' leren van de paarden wie ze zijn en hoe ze hun plek weer kunnen innemen in de maatschappij. Ze voelen zich nuttig en waardevol.


Wat is hippotherapie precies?

Hippotherapie of begeleiding met paarden helpt mensen om zichzelf en hun omgeving beter te leren begrijpen. Paarden hebben een rustgevende invloed op zowel kinderen als volwassenen. Ze werken als een soort spiegel: paarden laten je zien wat er in je omgaat en met welke blokkades je nog worstelt. Ze oordelen niet en koesteren geen wrok. Dat maakt hen de ideale leermeesters om meer inzicht te krijgen in ons handelen en om met onze persoonlijke werkpunten aan de slag te gaan.


Wat doet een hippotherpeut eigenlijk?

De hippotherapeut 'vertaalt' de signalen die de paarden geven naar een voor mensen verstaanbare taal. Samen met de paarden gaat hij/zij aan de slag om je zelfvertrouwen een boost te geven, je rust te brengen. We zorgen ervoor dat je weer controle over je leven krijgt.

Dit alles gebeurt natuurlijk niet in een muf en saai kantoortje met akelige witte muren. Hippotherapeuten hebben ook geen witte jas aan, maar lopen rond in modderlaarzen en een stoere paardenjas en cowboyhoed. De sessies gaan door in de gezonde buitenlucht. Dit draagt bij tot het rustgevende gevoel dat hippotherapie geeft.

Neem zeker ook eens een kijkje bij de 'links' op deze site. Ze bevatten wetenschappelijk onderbouwde info over paardentherapie.


Voor wie is hippotherapie?


Als je je als persoon herkent in een van de bovenstaande uitspraken dan is hippotherapie iets voor jou!


Hippotherapie heeft een positief effect op je zelfbeeld en werkt erg rustgevend.

Volwassenen en kinderen die zichzelf beter willen leren kennen, die komaf willen maken met angst en stress die hen belemmert in hun dagelijks leven zullen deze vorm van natuurlijke therapie zeker weten te waarderen.

Personen met autisme, ADHD, hoogsensitieve en hoogbegaafde mensen hebben erg veel baat bij het werk met de paarden.

Ouders die iets willen doen aan de gedragsproblemen van hun kind, kunnen op de Kleine Kruishoeve terecht.

Ook voor mensen die een medicamenteuze therapie tegen depressie volgen of die in behandeling zijn bij een psychiater of psycholoog, kan hippotherapie een waardevolle aanvulling betekenen.

Kinderen vanaf 5 j kunnen perfect de therapie volgen.


Enkele veel gestelde vragen over hippotherapie.


1)Moet je kunnen paardrijden om hippotherapie te volgen?

Nee hoor, je hoeft geen rij-ervaring te hebben.

Hippotherapie gebeurt zowel op als naast het paard. We dwingen niemand om op de rug van een paard te kruipen. De sessies zijn even effectief of je nu OP of NAAST het paard werkt. Natuurlijk zijn de basis rij technieken die we je hier ook aanleren indien je je toch op het paard waagt, altijd meegenomen.

2)Ik ben bang van paarden. Kan ik dan bij jullie terecht?

Ja natuurlijk, we werken met hele, lieve pony's met hoog knuffelgehalte. Er wordt geen druk opgelegd en we forceren niets. De paarden zijn speciaal opgeleid als therapiepaard en kennen hun job. Alles komt goed!

3)Moet ik een speciale verzekering afsluiten, want paarden zijn toch gevaarlijk?

Neen, je bent volledig verzekerd als je bij ons met de paarden komt werken. Als je op een correcte en respectvolle manier met paarden en pony's omgaat, zijn ze absoluut niet gevaarlijk. Onze paarden worden elke dag bijgeschoold om hun job te kunnen uitvoeren. Kom en overtuig je zelf maar!


De mooie natuurlijke omgeving van de Kleine Kruishoeve brengt je tot rust en nodigt uit om even stil te staan bij je drukke leven.

Uiteraard worden alle sessies met het grootste respect naar de cliƫnt toe en in alle discretie uitgevoerd.

Back to Basic!

Hooggevoelige kind >>

Over ons

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x