Autisme/ autisme spectrum stoornis (ASS)

Personen met autisme kunnen ook op de Kleine Kruishoeve terecht voor een sessie paardentherapie.

Kinderen en volwassenen met ASS komen tot rust en ontspannen helemaal door contact met de paarden en pony's. 

  • De dieren voelen hen perfect aan en bieden hen een houvast om de drukte in hun hoofd te structureren.  De zachte schommel beweging van het paardenlichaam helpt kinderen om zich te ontspannen en hun emoties te uiten. Duidelijke verbetering bij concentratieproblemen.
  • Door het werk met de paarden leren mensen met autisme beter communiceren met de omgeving. Door te kijken naar de non verbale signalen die de dieren hen geven zijn ze na enkele sessies beter in staat om ook de non verbale signalen van mensen in hun directe omgeving op te merken en te interpreteren.
  • De paarden laten kinderen en volwassenen zien hoe ze hun gevoelens kunnen uiten naar de buitenwereld. Ze geven leiding aan zij die daar behoefte aan hebben. Anderzijds ontwikkelen ze de leiderskwaliteiten bij onzekere personen.
  • Dankzij het werk met de paarden wordt het voor mensen met autisme makkelijker om zichzelf te aanvaarden en om de plaats die ze verdienen in de maatschappij in te nemen. Paarden wijzen je dadelijk op je talenten en laten zeker ook niet na om je met je neus op de werkpunten te drukken. Ze zeggen je op een eerlijke manier waar het op staat.


Je ziet al resultaat na 1 sessie. Werkelijk fantastisch om te zien hoe geweldig de interactie tussen de paarden en de cliĆ«nten tot stand komt. Ik sta er nog iedere keer zelf versteld van. 

Er wordt geen druk gelegd op de mensen: er MOET niets, het gaat gewoon vanzelf!Autisme/ autisme spectrum stoornis (ASS)

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x