Hippotherapie

Bij hippotherapie werk je vooral NAAST en niet OP het paard. Paarden zijn zeer gevoelige dieren. Omdat het van nature vluchtdieren zijn die in een kudde leven, merken ze de kleinste beweging, spierspanning en trilling in de stem van de cliënt op. Hier reageren de therapiepaarden dadelijk op. De therapeut 'vertaalt' de paardentaal. Dit is het principe van het 'fluisteren met paarden'.

Het paard fungeert in feite als een spiegel voor de gevoelens van de cliënt. Zo kunnen we er samen achter komen waar je werkpunten liggen, waar je onzekerheid vandaan komt, waarom je steeds overal ontevreden over bent...

Hippotherapie is een zeer eerlijke en directe therapievorm. De paarden liegen niet. Ze laten zich niet beïnvloeden door status of geld. Elke persoon is voor hen gelijk en ze draaien er niet omheen. 'What you see, is what you get'. Wanneer een dier van 500 kg duidelijk laat zien hoe het over je denkt, komt dat toch wel binnen....

Voor wie is hippotherapie nuttig?

  • voor ouders die meer inzicht willen krijgen in het gedrag van de kinderen.
  • voor werknemers die zich meer willen manifesteren op de werkvloer.
  • voor leidinggevenden die hun werknemers beter willen leren begrijpen.
  • voor mensen die het gevoel hebben dat ze 'niet passen in de maatschappij'. Mensen met autisme, ADHD, ADD, hoogsensitiviteit en hoogbegaafden.
  • voor iedereen die meer zelfkennis wil verwerven. Socrates wist het al: 'zelfkennis is het begin van alle wijsheid'.
  • Voor iedereen die nood heeft aan troost en aan eerlijk medeleven. Bij burn-out, depressie en verslavingsproblematiek.

Praktische info

Hippotherapie is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. de ouders werken samen met hun kind of het kind gaat alleen met de therapeut aan de slag.

De sessies duren 1 uur en gaan door in de stallen of in de weide. We werken met een paard of kleinere pony afhankelijk van de noden van de cliënt. We werken steeds in een 1 op 1 setting in een rustige omgeving. De sessies worden in onderling overleg ingepland op woensdag namiddag of tijdens het weekend. Kostprijs €55.

We starten steeds met een kennismaking. Je maakt kennis met de dieren, je krijgt een rondleiding op de hoeve en ik geef een woordje uitleg over onze werkwijze. Deze kennismaking duurt een uur en is volledig vrijblijvend. Kostprijs €40.