De coach

Veerle Van Espen studeerde in 1996 af aan de KUL als master in de farmaceutische wetenschappen. Na een carrière van 20 jaar in de apotheek volgde ze bijkomende opleidingen kinderpsychologie, gezins- en kindercoach en communicatiespecialist. Momenteel combineert ze een job als apotheker en docente in het tweede kans onderwijs met een eigen praktijk als hippotherapeute. Respect, vertrouwen en discretie zijn gegarandeerd bij de Kleine Kruishoeve. 

'Vanuit mijn ervaring met de patiënten in de apotheek en mijn leerlingen in het tweede kans onderwijs merk ik dat de communicatie met mensen die 'anders zijn' vaak niet helemaal efficiënt verloopt. Ik gebruik mijn passie voor paarden en mijn interesse in non verbale communicatie technieken om mensen met autisme, ADHD, hoogsensitiviteit en hoogbegaafden te leren om  zichzelf te waarderen. De paarden en ik leren deze mensen om op een constructieve manier te communiceren met de buitenwereld. Je ziet dat het contact met de paarden rust en meer zelfvertrouwen geeft'.

Sinds enkele jaren kreeg ik zelf de diagnose van ADHD, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Er vielen toen ineens een heleboel puzzelstukjes op zijn plaats. Mijn ganse jeugd werd ik gezien als 'raar', 'een eenzaat', 'druk', 'een asociaal geval'. Wanneer je anders bent, word je heel erg goed in jezelf aanpassen aan wat de maatschappij van je wil zien . Je stopt je eigen persoonlijkheid steeds verder weg en het wordt steeds moeilijker om je grenzen aan te geven. Als persoon met heel wat 'etiketjes' spreek ik uit ervaring.

Vaak leidt dit in eerste instantie tot conflicten op het werk, in je gezin en in je vriendenkring. Daarna volgt vaak een burn-out of een depressie. Niet begrepen worden leidt tot eenzaamheid in een drukke wereld. Dat vind ik heel erg en zonde van het weggegooide talent.

Daar wil ik kinderen en volwassenen voor behoeden. De paarden helpen daar enorm bij. Het zijn supergevoelige dieren die zich niets aantrekken van welke kleren je draagt, welke diploma's je hebt of met welke auto je rijdt. Ze focussen zich op 'wie je echt bent'. Soms is dat best confronterend maar het is altijd 'eerlijk'. Paarden doen niet alsof.

De Kleine Kruishoeve is een hippotherapie centrum waar kinderen en ouders opnieuw elkaar leren begrijpen. Waar je jezelf als persoon weer leert kennen en je er in slaagt om je weggestopte talenten weer optimaal te gebruiken. Je krijgt meer zeflvertrouwen en staat hierdoor rustiger en zekerder in het leven. De paarden leveren hierin een waardevolle bijdrage juist omdat ze zo oprecht en eerlijk zijn.

De coach

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x